Artikelen

Miljoenen mensen zijn verward over hun lichaam...

Miljoenen mensen zijn verward over hun lichaam...

Balance Activ Campaign is bedoeld om mensen te helpen hun intieme gezondheid te begrijpen

Uit recent onderzoek dat we hebben uitgevoerd, blijkt dat mannen en vrouwen vaak in verwarring verkeren over de manier waarop hun lichaam werkt. In feite kent negenendertig procent van de respondenten het verschil tussen de nieren en de lever niet - en een kwart kan ook niet verklaren hoe de aders en slagaders verschillen.

Als het gaat om intieme gezondheid, is er veel verwarring - terwijl één op de tien mannen denkt dat een menstruatie meer dan een maand duurt, weet 56 procent niet echt waarom vrouwen een uitstrijkje hebben, een vijfde heeft geen idee wat eierstokken doen en 24 procent van de Britse volwassenen weet niet of vrouwen een prostaatklier hebben of niet.

Deze bevindingen kwamen voort uit onderzoek dat werd uitgevoerd in het kader van een campagne om vrouwen te stimuleren meer te begrijpen over hoe ons lichaam werkt, vooral als het gaat om intieme gezondheid, iets wat veel vrouwen niet graag met hun partners of hun zorgverlener willen bespreken. Het hebben van een basiskennis van hoe ons lichaam werkt kan ons helpen om eventuele veranderingen op te merken die medisch advies of een behandeling nodig kunnen hebben.

Uit het onderzoek, uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk door OnePoll, bleek ook dat één op de tien vrouwen niet zeker weet wat er met hun lichaam gebeurt tijdens de menopauze. Misschien nog zorgwekkender is dat, als het gaat om vaginale gezondheid, iets meer dan een vijfde van de vrouwen niet zeker weet waar een uitstrijkje voor dient.

De helft van de ondervraagden bleek hun lichaam niet regelmatig te controleren op afwijkingen of stoten en ongeveer één op de tien let meer op hun fysieke verschijning dan op hoe goed hun lichaam functioneert. Het is waarschijnlijk niet al te verrassend, want het is moeilijk om te controleren op afwijkingen als je niet zeker weet wat normaal is.

De meesten van ons gaan door en negeren hoe ons lichaam werkt totdat er iets merkbaar mis gaat, in feite zou 55 procent van de ondervraagden een week of twee wachten om te zien of hun toestand verbetert voordat ze een afspraak maken om hun huisarts te zien of voordat ze enige andere actie ondernemen.

Bacteriële vaginose (BV) en intieme gezondheidskwesties zijn iets waar vrouwen vaak niet graag over praten en het onderzoek wees ook uit dat zes van de tien ondervraagde vrouwen niet wist wat BV is. Het is belangrijk om het probleem te identificeren en het juiste advies te krijgen, want BV wordt vaak verward met een schimmelinfectie, ook al treft het één op de drie vrouwen en komt het twee keer zo vaak voor als een schimmelinfectie. Het krijgen van de juiste behandeling kan het verschil maken om de intieme gezondheid onder controle te krijgen.

BV ontstaat door de overgroei van slechte bacteriën in de vagina die kunnen ontstaan wanneer het natuurlijke evenwicht wordt verstoord door zoiets simpels als wassen met een geparfumeerde zeep.

De 35-jarige Natasha is lid geworden van de IHT in een poging andere vrouwen aan te moedigen om te praten over intieme gezondheid. Ze zegt: "Ik heb in stilte geleden omdat ik doodsbang was over wat dergelijke symptomen zou kunnen veroorzaken. Maar toen ik erachter kwam, schopte ik mezelf voor het niet eerder doen van iets. Het hebben van kennis en de geruststelling van mensen die BV begrijpen geeft je het vertrouwen om te praten, dit maakt het verschil als het gaat om het managen van je gezondheid en je algehele welzijn".

We weten dat intieme omstandigheden zoals BV en schimmelinfecties, of gistinfecties, vaak verkeerd gediagnosticeerd kunnen worden, en de sleutel tot het verkrijgen van het juiste advies is het begrijpen van je symptomen, en wat het probleem is. Het hebben van kennis en de geruststelling van mensen die BV begrijpen geeft je het vertrouwen om te praten over je vaginale gezondheid, dit maakt het verschil als het gaat om het managen van je gezondheid en algehele welzijn. Er zijn klinisch bewezen behandelingen zoals Balance Activ, die online beschikbaar zijn, bij je apotheker of bij de meeste grote drogisterijen, en die BV snel kunnen behandelen zodat vrouwen niet hoeven te lijden aan aanhoudende klachten".