Bacteriële Vaginose

Wat is Bacteriële Vaginose?

Bacteriële Vaginose, of BV, treedt op bij een verandering in de natuurlijke pH-balans in de vagina. Dit veroorzaakt dan een verandering in de bacteriële omgeving.

Gezonde vagina's zijn licht zuur, dankzij de aanwezigheid van goede bacteriën, lactobacillen genaamd, die melkzuur produceren. Als er echter een tekort aan deze bacteriën is, kunnen schadelijke bacteriën groeien en de aanwezigheid van BV's veroorzaken.

Hoewel 'Bacteriële Vaginose' eng klinkt, komt BV eigenlijk heel vaak voor. Het komt zelfs twee keer zo vaak voor als een schimmelinfectie, ook al wordt BV vaak verward met een schimmelinfectie, puur omdat dit beter bekend is. Omdat heel weinig mensen van BV hebben gehoord, behandelen ze de symptomen meestal als een schimmelinfectie. Dit kan een herhaling van de BV veroorzaken en soms zelfs leiden tot een schimmelinfectie.

 

Hulp bij het herkennen van de symptomen van BV

Verward? Dat is begrijpelijk. Gelukkig zijn er enkele duidelijke verschillen tussen de meest voorkomende intieme gezondheidsaandoeningen.

 
Symptomen van BV
Symptomen van schimmelinfectie
Symptomen van Trich
Is er een geur? Mogelijke visgeur Geen geur Onaangename sterke geur
Heb je afscheiding? Dunne, waterige, mogelijk grijswitte of abnormaal grote hoeveelheden Dik, wit, krul-vorming Geel of groen schuimend
Heb je jeuk of ongemak? Af en toe ongemak Intense jeuk of zelfs een branderig gevoel Pijn en mogelijke ontsteking
Roodheid en irritatie van de huid rond de vulva Pijn tijdens seks of bij het plassen

Niet zeker of je BV of een schimmelinfectie hebt?

Onze GRATIS uitgebreide symptomen checker kan je helpen om te bepalen of je BV of een schimmelinfectie hebt en kan behandelingen aanraden.

Symptomen Checker

Wat zijn de triggers en oorzaken van BV?

Al deze zaken kunnen de vaginale pH-balans beïnvloeden en BV triggeren

Overmatig wassen

Geparfumeerde zeep

Menstruatie

Sperma

BV is volkomen normaal en natuurlijk. Het kan door veel dingen worden veroorzaakt, maar dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

  • Inwendig wassen – dit kan het natuurlijke evenwicht van je vagina verstoren
  • Geparfumeerde 'intieme hygiëne' producten
  • De maandelijkse menstruatiecyclus kan de balans verstoren 
  • Sperma - omdat de pH-waarde van sperma hoger is dat de pH-waarde van je vagina

Tot 72% van de vrouwen krijgt opnieuw BV binnen 7 maanden

Welke behandelingen zijn er beschikbaar voor BV?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, waaronder gels en pessaria die over de toonbank, online of op recept verkrijgbaar zijn. Antibiotica zijn ook beschikbaar op voorschrift van je arts of apotheker (hoewel ze kunnen verstoren de delicate balans van bacteriën), terwijl sommige mensen zelfs kiezen voor huis remedies.

Je kunt de behandelingsmogelijkheden met je arts bespreken.

Balance Activ, is aangetoond net zo effectief als antibiotica bij het verlichten van de symptomen van BV. Het bevat melkzuur en glycogeen, werkt met je lichaam om de groei van goede bacteriën te bevorderen en de natuurlijke vaginale balans te herstellen. Je kunt dit product in verschillende winkels kopen.

Werkt uitstekend

Middel gebruikt in verband met hele onaangename geur en inwendige jeuk/irritatie.. na 2/3 dagen 1 tube per dag was dit meteen opgelost!

Lisatjuh, 17 augustus 2019

Bekijk review

Balance Activ kopen

Denk je zeker te weten dat je last hebt van bacteriële vaginose? De nummer één behandeling Balance Activ is landelijk verkrijgbaar bij Kruidvat, DA, Trekpleister en online via bol.com en Wehkamp.

Bekijk verkooppunten