Artikelen

Mijn verhaal – Omgaan met BV op het werk

Dionne, een 35-jarige administratief medewerkster uit Londen, heeft al sinds haar vroege tienerjaren last van Bacteriële Vaginose (BV) en ontdekte dat de terugkerende BV haar vertrouwen op het werk en sociaal gezien begon te beïnvloeden. Dionne deelt haar verhaal en een aantal adviezen voor andere vrouwen die last hebben van terugkerende BV. 

 "Mijn BV kwam keer op keer terug en ik weet nu dat dit ook bij veel andere vrouwen gebeurt.  Aanvankelijk had ik nog nooit van BV gehoord, dus ik probeerde schimmelinfectie-behandelingen uit, maar deze werkten duidelijk niet. Ik had het erg druk met mijn werk en omdat ik niet op de hoogte was van BV kon ik er niet online naar zoeken, dus ik probeerde een tijdje door te gaan en hoopte dat het weg zou gaan. Ik droeg reserve ondergoed in mijn handtas en wisselde dit overdag om en nam geparfumeerde doekjes en sprays mee naar het toilet om te proberen de symptomen te maskeren, maar ik weet nu dat dit het eigenlijk erger maakte! Sindsdien heb ik ontdekt dat BV alles te maken heeft met de balans van bacteriën in je vagina, en dingen als parfums op sprays en doekjes kunnen de balans nog meer verstoren en de toestand nog erger maken.

Na een tijdje begon het me te raken en ik maakte me altijd zorgen of andere mensen de visgeur ook konden ruiken. Ik was bang dat er echt iets mis was omdat de symptomen niet verdwenen. Ik ging naar mijn lokale kliniek en zij vertelden me over BV en gaven me iets wat wel hielp om mijn BV te laten verdwijnen. Echter kwam het steeds weer terug en langdurig antibiotica gebruiken werkte niet voor mij omdat ik enkele bijwerkingen had. Toen stelde een medisch professional mij voor om Balance Activ te proberen, dat ik sindsdien altijd heb gebruikt. Eerder dit jaar ben ik lid geworden van de Intimate Health Taskforce om aan andere vrouwen (die misschien in stilte lijden) uit te leggen wat BV is - we hebben dit jaar geholpen bij het ontwerpen van een online Symptomen Checker om vrouwen zoals ik te helpen die niet weten wat het probleem is om de juiste adviezen en behandelingen te vinden.

Heb je net als mij BV? Dan adviseer ik je het volgende:

  • Leer je triggers kennen. Mijn BV kan worden veroorzaakt door stress, strakke kleiding en zelfs langdurig zitten. Maar iedereen heeft verschillende triggers: soms is het seks, soms wordt het veroorzaakt door menstruatie. Het is de moeite waard om te noteren wat jouw triggers zijn, zodat je erop voorbereid bent.
  • Probeer het niet te maskeren of weg te wassen - je krijgt geen BV omdat je niet schoon bent, zeep en wasbeurten kunnen het zelfs erger maken. Geparfumeerde sprays en doekjes zoals ik heb gebruikt, kunnen zelfs de oorzaak van BV zijn.
  • Schaam je niet! Sinds ik heb ontdekt wat BV is en begrijp dat het slechts een onbalans in je lichaam is wat gemakkelijk te behandelen is, realiseer ik me dat het een goed idee is om erover te praten en zeker om hulp te vragen als je je zorgen maakt. Je apotheker of arts zal je niet gek aankijken en het is beter om advies te vragen, zodat je de juiste behandeling krijgt en van het probleem af bent.
  • Wanneer je BV terugkomt, zoals bij mij, houd dan wat Balance Activ thuis op voorraad. Het is effectief, bij de drogist vrij verkrijgbaar, niet duur en het heeft geen bijwerkingen. Het kan helpen om snel en zonder gedoe van je BV af te komen.

Wanneer de klachten aanhouden, is het verstandig om een arts te raadplegen. Misschien heb je een andere aandoening die behandeld moet worden.

Symptomen Checker

Om meer te weten te komen over uw intieme gezondheid, klik hier voor toegang tot onze online Symptomen Checker.

Over Balance Activ

Het is klinisch bewezen dat Balance Activ Behandelingsgel de symptomen zoals een visgeur, ongewone vaginale afscheiding en ongemak kan verlichten, door het herstel van de normale pH en vaginale flora. Gezonde vagina's hebben een pH-waarde die licht zuur is, dankzij de aanwezigheid van goede bacteriën. Echter, als er een tekort is aan deze bacteriën kunnen andere bacteriën groeien en BV veroorzaken. Verkrijgbaar als melkzuurgel ondersteunt Balance Activ de natuurlijke functies van het lichaam en biedt een betrouwbaar alternatief voor antibiotica die harde bijwerkingen kunnen hebben. Balance Activ BV behandelingen hebben hun werking bewezen en stellen vrouwen in staat om hun vaginale gezondheid onder controle te krijgen.