Artikelen

Tijd om te praten over intieme gezondheid – Hoe kan je apotheek helpen?

Sonal Davda MRPharmS, Chel Pharmacy, Londen W1

Sonal is een apotheker bij Chel Pharmacy in Londen en heeft zich aangesloten bij de Balance Activ Intimate Health Taskforce omdat ze gepassioneerd is om vrouwen te helpen controle te krijgen over hun intieme gezondheid. Hier vertelt Sonal ons hoe ze kan helpen met intieme gezondheidskwesties.

Voor de meeste vrouwen die ik in de apotheek ontmoet, voelt het praten over intieme gezondheid nog steeds een beetje ongemakkelijk. Een apothekersbalie voelt immers niet de meest natuurlijke plek om dit soort persoonlijke informatie te onthullen. Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om uit te leggen hoe apothekers en apothekersassistenten je kunnen helpen bij het vinden van de juiste behandeling.

Ik probeer altijd iemand altijd discreet te benaderen als ik haar zie kijken naar de producten voor een schimmelinfectie of BV. De symptomen van elke aandoening kunnen vergelijkbaar zijn, dus het is belangrijk om de juiste behandeling te vinden. Het zou zinloos zijn om iemand weg te laten lopen met de verkeerde producten, als dat het probleem niet oplost.

Als mijn klant haar symptomen wilt bespreken of een vraag wilt stellen, gaan we naar een privéruimte van de apotheek waar we kunnen praten zonder te worden afgeluisterd. Het is altijd nuttig om te kunnen praten over wat er gebeurt, zodat we de juiste diagnose kunnen stellen. Veel apotheken hebben ook een spreekkamer, waar ze achter gesloten deuren kunnen praten, zodat je niet in de openbare ruimte je intieme gezondheid hoeft te bespreken.

Dus, wat is Bacteriële Vaginose (BV)?

BV is de meest voorkomende vaginale infectie bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en wordt veroorzaakt door een verstoring van de pH-waarde van de vagina. Hierdoor kunnen bepaalde bacteriën zich meer vermenigvuldigen dan andere, wat betekent dat het bacteriële evenwicht van de vagina wordt aangetast. Dit veroorzaakt een dunne, waterige witte of grijze afscheiding, soms met een visachtige geur, vooral na de seks. Jeuk is ongewoon bij BV, in tegenstelling tot een schimmelinfectie, en er kan soms branderig worden geplast bij BV. Beide kunnen gemakkelijk worden behandeld met de juiste medicatie. Balance Activ is klinisch bewezen om BV te behandelen - het bevat een combinatie van melkzuur en glycogeen die helpen om BV te bestrijden en de goede bacteriën te voeden om ze te helpen groeien en je natuurlijke evenwicht te behouden.

Als iemand nog niet eerder van BV heeft gehoord, gaan ze er vaak uit uit dat ze een schimmelinfectie hebben en dit met vrij verkrijgbare middelen gaat behandelen. Deze kunnen duur zijn, zeker als er meer dan één wordt gebruikt, zoals vaak het geval is. Als we merken dat iemand herhaaldelijk producten voor een schimmelinfectie koopt, vragen we altijd op de meest diplomatische manier naar haar symptomen. We krijgen meestal een zucht van verlichting en een diepgaande discussie, die ons helpt om tot de kern van het probleem te komen.

Het is belangrijk om te weten dat je apothekersassistent ook kan helpen, en ze goed bekend zijn met het bespreken van gevoelige en persoonlijke onderwerpen, dus wees niet bang om het te vragen. Als er gevraagd wordt naar schimmelinfectie of BV, kunnen ze de klant doorverwijzen naar de apotheker, die de aandoening nauwkeurig kan diagnosticeren. De apotheker kan bepalen of de patiënt naar de huisarts moet worden verwezen, of dat de aandoening veilig over-the-counter kan worden behandeld.

Vergeet niet, Community Pharmacists zijn altijd beschikbaar om advies te geven en een goede apotheker zal beschikbaar zijn om te spreken zonder een afspraak, en zonder enige verplichting om iets te kopen, en kan een schat aan informatie zijn. We weten altijd wanneer het gepast is om op ons advies te vertrouwen, of wanneer we meer dringende medische hulp moeten zoeken.