Amanda

Mijn verhaal – Amanda

Het niet kennen van de feiten over Bacteriële Vaginose maakte een groot verschil toen Amandy een gezin begon. Haar eerste zoon, Callum, werd met 25 weken geboren en woog slechts 1,9 pond. Destijds kreeg ze te horen dat de vroegtijdige geboorte zeer waarschijnlijk te wijten was aan het hebben van een incompetente baarmoederhals, wat betekent dat ze haar zoon niet de volledige termijn kon dragen. Dit werd een echte zorg toen Amanda voor de tweede keer zwanger werd. Haar consulent vertelde haar echter rond de 15 weken dat zij, in plaats van een incompetentie baarmoederhals, tijdens haar eerste zwangerschap waarschijnlijk aan Bacteriële Vaginose had geleden, wat de vroegtijdige geboorte van Callum had veroorzaakt.

Amanda beschreef hoe opgelucht ze was:

"Het was een echte schok om te vernemen dat de diagnose van een incompetente baarmoederhals waarschijnlijk niet de reden vroegtijdige bevalling, en dat een gemakkelijk te behandelen infectie zulke verwoestende gevolgen had kunnen hebben. Callum lag in totaal drie maanden in het ziekenhuis en er waren momenten dat we dachten dat we hem kwijt zouden raken. Maar gelukkig gaat het nu goed met hem en is hij een energieke zesjarige. Het is angstaanjagend om te denken wat er wel had kunnen gebeuren".

BV is de gemeenschappelijkste vaginale besmetting voor degene in de vruchtbare leeftijd, echter stellen twee op de drie van ons BV als een schimmelinfectie verkeerd vast wegens een gebrek aan voorlichting. Amanda gelooft hartstochtelijk dat zwangere vrouwen meer zouden moeten weten over de potentieel gevaarlijke gevolgen van BV.

"Vroeger diagnosticeerde ik mezelf met een schimmelinfectie. Achteraf gezien kan dit vaak een BV zijn geweest. Er werd mij verteld dat ik advies moest inwinnen over bloederige lozingen, maar niet voor waterige lozingen, wat een symptoom is van BV.

"Ik weet nu dat BV gemakkelijk te behandelen is met een over-the-counter product genaamd Balance Activ®. Het is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en kan ook gebruikt worden om de vaginale pH-waarde te handhaven. Ik wou dat ik had geweten dat ik aan een BV leed, want de diagnose zou hebben betekend dat ik niet door het trauma van een vroeggeboorte en alle zorgen en stress die dat voor mijn familie veroorzaakte, had hoeven te gaan".

Symptomen Checker

Als u tijdens de zwangerschap BV-symptomen opmerkt, bestaat de kans dat deze tot complicaties of secundaire infecties leiden, dus het is het beste om ze meteen door een arts of verpleegkundige te laten controleren. Ook kun je hier onze online Symptomen Checker bekijken.