Helen

Helen Knox – Seksuele Gezondheidsexpert

Helen is een klinisch verpleegkundig specialist in anticonceptie en seksuele gezondheid. Eerder beschreven in de 'Nursing Times' als een moedige vernieuwer, kwalificeerde Helen zich in 1978 als verpleegkundige in het Westminster Hospital en werkt sindsdien als senior stafverpleegkundige in het St Thomas' Hospital, een districtsverpleegster in Kensington en Chelsea.

Ze begon in 1986 op het gebied van anticonceptie en van 1991-2001 was ze de eerste Britse klinische specialist in anticonceptie en seksuele gezondheid, die de multi-etnische deelgemeente Lambeth in het zuiden van Londen bestreek, waar ze 'gratis condoompunten' opzette, wat nu op grote schaal is omgezet in The C-Card Scheme. Ze heeft een passie voor de gezondheid van vrouwen en voor het onderwijzen van anderen erover.

Ze werkt momenteel parttime voor de NHS en is anticonceptiemedewerker en CQC geregistreerd manager voor MSH Health and Wellbeing CIC, gevestigd in het centrum van Londen. Ze is directeur van Sexplained Ltd en heeft een geaccrediteerd opleidingsprogramma op het gebied van seksuele gezondheid, om studenten wereldwijd les te geven.

Helen is gepassioneerd door seksuele gezondheid en het informeren van het publiek en professionals in de gezondheidszorg op dit gebied. Ze is eigenaar van Knox Publishing en heeft vier boeken over dit onderwerp geschreven en gepubliceerd, die wereldwijd beschikbaar zijn in zowel gedrukte als elektronische boekformaten.

Daarnaast is ze sinds 2001 betrokken voor het hoogst circulerende gezondheidstijdschrift op Barbados en omliggende eilanden; en leidde ze twee bekroonde interactieve, online 'cyberclinics' die zich bezighouden met vragen over deze onderwerpen. Helen is vaak via de telefoon verschenen in shows op radio en TV, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in het buitenland.