Nicola

Hi, ik ben Nicola

De BV van de 32-jarige Nicola was zo erg dat ze zich zorgen maakte dat ze op 25 jarige leeftijd incontinent was geworden. Ze zegt: 'Ik zou naar de bus rennen en opeens voelde ik deze vreselijke afscheiding. Ik moest naar huis gaan om me om te kleden. Het was zo gênant en ongemakkelijk. Ik voelde dat ik er met niemand over kon praten en raakte in paniek dat ik al incontinent was geworden'.

Ik dacht dat ik Candida of Chlamydia of iets dergelijks had, dus ik was echt verbaasd om met BV gediagnosticeerd te worden omdat ik er nog nooit van gehoord had.

Nicola merkte voor het eerst de witte afscheiding en de visgeur op kort nadat ze naar een nieuwe flat verhuisde en haar dagelijkse douche door een bad begon te vervangen. Dit was met name wanneer ze ongesteld werd.

Bacteriële Vaginose is de meest voorkomende vaginale infectie die, indien onbehandeld, kan leiden tot ernstige gevolgen voor de gezondheid. Het komt tweemaal vaker voor dan een schimmelinfectie, volgens deskundigen, en is de belangrijkste oorzaak van abnormale afscheiding voor vrouwen van vruchtbare leeftijd.

Nicola wachtte niet lang tot ze advies zocht. In de veronderstelling dat ze een SOA had, bezocht ze haar plaatselijke SOA-kliniek. "Ik dacht dat ik Candida of Chlamydia of iets dergelijks had, dus ik was echt verbaasd dat ik met BV gediagnosticeerd was, want ik had er nog nooit van gehoord.

Nicola is een van de vele vrouwen die BV heeft. In feite is het waarschijnlijk dat 1 op de 3 vrouwen de infectie op een bepaald moment in hun leven zal ontwikkelen. Echter, 2 op de 3 vrouwen stellen een verkeerde diagnose van BV en diagnoseren het als een schimmelinfectie door een gebrek aan bewustzijn en misverstanden over de symptomen.

Ondanks de juiste diagnose verliep het niet soepel voor Nicola; "Ik kreeg van de kliniek een pil die verouderd was en me ziek maakte. Ik klaagde bij een vriendin en zij raadde Balance Activ® aan. Het is zo geruststellend dat Balance Activ® vrij verkrijgbaar is bij de drogist; er is een wachtlijst van twee weken bij mijn dokterspraktijk om antibiotica te krijgen, waardoor ik vaak een schimmelinfectie kreeg. Het is gewoon veel gemakkelijker om de winkel binnen te komen en Balance Activ® te kopen wanneer ik het nodig heb.".

Nicola heeft het juiste gedaan. Indien onbehandeld, kan BV ernstige gezondheidsimplicaties omvatten zoals een verhoogd risico van bekken ontstekingsziekte (wat tot verminderde vruchtbaarheid kan leiden). Als BV aanwezig is tijdens de zwangerschap, is er een verband gelegd met vroege bevalling en vroeggeboorte.

Het is zo geruststellend dat Balance Activ vrij verkrijgbaar is bij de drogist; er is een wachtlijst van twee weken bij mijn dokterspraktijk om antibiotica te krijgen, waardoor ik vaak een schimmelinfectie kreeg. Het is gewoon veel gemakkelijker om de winkel binnen te komen en Balance Activ® te kopen wanneer ik het nodig heb.