Artikelen

Online Symptomen Checker stelt duizenden vrouwen in staat om zichzelf te helpen wanneer het om vaginale gezondheid gaat.

Cijfers hebben aangetoond dat de nieuwe Symptomen Checker, gelanceerd door Balance Activ in juni 2017, al bijna 120.000 keer[i] is gebruikt door mensen die zich zorgen maken over hun intieme gezondheid. De Symptomen Checker werd ontwikkeld nadat feedback van klanten en consumentenonderzoek aan het licht hadden gebracht dat mensen vaak in de war zijn door hun symptomen als het gaat om intieme gezondheid en vaak in verlegenheid worden gebracht om er in detail over te praten met hun partner, vrienden, familie of soms zelfs hun arts. De Symptomen Checker is ontworpen met de Intimate Health Taskforce - een combinatie van professionals uit de gezondheidszorg en vrouwen met bacteriële vaginose (BV), als eerste stap in het vinden van de juiste adviezen en behandelingen.

Ondanks dat bekend is dat BV twee keer zo vaak voorkomt als een schimmelinfectie, bleek uit onderzoek van Balance Activ dat slechts 7% van de ondervraagde mannen en vrouwen er zeker van was dat ze wisten wat de aandoening was. De online Symptomen Checker wilt vrouwen helpen om het juiste advies te vinden, of hun symptomen nu wijzen op BV of op andere veel voorkomende vaginale aandoeningen, en hen helpen de volgende stap te zetten in het oplossen van het probleem. Vrouwen willen niet vaak praten over hun intieme gezondheidsproblemen, en minder dan 1 op de 10 vrouwen die onlangs door Balance Activ is ondervraagd, zei dat ze meteen met iemand zouden praten over veranderingen in vaginale aandoeningen. In feite koos bijna de helft ervoor om online te gaan voor meer informatie als eerste stap.

Helen Knox, Klinisch Verpleegkundige Specialist in Anticonceptie en Seksuele Gezondheid en auteur van de Sexplained boeken, is eerder dit jaar lid geworden van de Taskforce Intieme Gezondheid. Ze gaf commentaar: "Het doel van de Intimate Health Taskforce is om te helpen duidelijke, accurate informatie te geven aan vrouwen die hun symptomen online willen ophelderen, zodat ze snel het juiste advies kunnen krijgen. We hopen dat deze symptoom checker en de informatie op de website van Balance Activ vrouwen zullen helpen om te begrijpen wat voor hen normaal is, en wat ze moeten doen als er dingen veranderen. Vaak worden sommige veel voorkomende vaginale aandoeningen zelf gediagnosticeerd, en als vrouwen niet begrijpen wat ze hebben, zullen ze niet in staat zijn om de juiste behandeling te vinden of de juiste screeningtesten te krijgen. BV wordt veroorzaakt wanneer het delicate evenwicht van bacteriën waar we op vertrouwen om onze vagina's gezond te houden, wordt verstoord. Er zijn over the counter behandelingen verkrijgbaar bij de apotheek en supermarkten, maar het belangrijkste is dat je weet wat het probleem is, zodat je niet de verkeerde behandeling neemt of iets onbehandeld achterlaat dat aandacht nodig heeft".

De Balance Activ online symptoom checker is niet bedoeld ter vervanging van deskundig medisch advies en is ontworpen om symptomen te signaleren van eventuele aandoeningen waarvoor een bezoek aan een huisarts nodig is. Het doel is om vrouwen een duidelijker beeld te geven van hun symptomen, zodat ze zelf de juiste behandeling kunnen kopen of indien nodig met hun apotheker of een andere professional in de gezondheidszorg kunnen praten. De symptoom checker en de website zijn in juni 2017 gelanceerd als onderdeel van een campagne om vrouwen te informeren en in staat te stellen zich te informeren over hun eigen intieme gezondheidskwesties en erover te praten.

Dionne Sealy, lid van de Intimate Health Taskforce die hielp de symptoom checker te beoordelen, legt uit waarom ze betrokken raakte: "Ik had al jaren ervaring in de BV voordat ik er zelfs maar van had gehoord. In het begin nam ik aan dat het zoiets was als een schimmelinfectie en ik probeerde het te accepteren, en zelfs de symptomen te maskeren met parfums en sprays op het werk waarvan ik me niet had gerealiseerd dat ze het eigenlijk nog erger maakten. Na verschillende behandelingen te hebben geprobeerd, merkte ik dat Balance Activ voor mij werkt. Ik wilde andere vrouwen in mijn situatie helpen - omdat ik niet van BV had gehoord, heb ik er niet online naar gezocht, dus ik had graag zoiets als de symptoom checker tot mijn beschikking gehad, waar ik mijn eigen symptomen in kon stoppen en kon uitzoeken wat ik nu moest doen. Ik hoop dat mijn betrokkenheid bij de Intimate Health Taskforce andere vrouwen zoals ik, die zich zorgen maken maar niet weten wat het probleem is, helpt".

Symptomen Checker

Voor meer informatie en toegang tot de online symptomen checker klik hier.

[i] 118,341 as of 01 December 2017